Javni poziv za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

15.12.2020. Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavilo je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu s Programom mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH u vezi sa zabranom rada, zbog pandemije izazvane korona virusom.

Image for news

Korisnici po ovom programu su: 

  1. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali s radom zbog pandemije izazvane korona virusom, naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje od 20. 11. 2020. godine,
  2. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji obavljaju neku od sljedećih djelatnosti koje su obuhvaćene ovim programom: 

- Gradski i prigradski kopneni prevoz putnika

- Ostali kopneni prevoz putnika, d.n

- Hoteli i sličan smještaj

- Ostali smještaj

- Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane

- Djelatnosti pripreme i usluživanja pića

- Djelatnosti kockanja i klađenja

- Fitnes centri

3. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH kojima ugostiteljska djelatnost ili druga djelatnost zabranjena naredbom Kriznog štaba nije osnovna djelatnost, imaju pravo na naknadu isplaćene bruto plate srazmjerno broju radnika zaposlenih u djelatnosti, čiji je rad zabranjen. 

Korisnici po ovom programu ne mogu biti preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa na plate zaključno s oktobrom 2020. godine i preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji ne obavljaju djelatnosti koje su navedene.

Javni poziv možete preuzeti OVDE.

Prijavu po Javnom pozivu možete preuzeti OVDE.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. 12. 2020. godine do 12.00 sati.