Objavljen Javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP s područja Brčko distrikta BiH

9.3.2021. Eda – Agencija za razvoj preduzeća je u saradnji s Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH, u okviru projekta SBA u BiH, raspisala Javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP s područja Brčko distrikta BiH.

Image for news

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) s područja Brčko distrikta BiH, kroz proces uvođenja inovacija koji osigurava unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju. 

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni osigurati sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz vlastitih izvora, u skladu s navedenim u Uputstvu. 

Izbor korisnika će se vršiti prema redoslijedu dostavljanja prijava, do utroška raspoloživih sredstava, s tim da je krajnji rok za dostavljanje prijava 15. 4. 2021. godine do 15.00 sati. 

Javni poziv s Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/03/JP-vaučer-program-BD.pdf 

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“ finansira Švedska.