Predstavljen regionalni projekat izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa na Majevici

7.2.2019. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u svom kabinetu sa predstavnicima općine Lopare, načelnikom Radom Savićem i predsjednikom Skupštine općine Milenkom Ristićem o regionalnom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etnoselom na lokalitetu Busija na Majevici. Kako je rečeno projekat ima za cilj jačanje komunikacijskih pravaca ali i rekreativnih i turističkih potencijala sjeveroistočnog dijela BiH.

Image for news

Naime, ovaj turističko-rekreativni kompleks, okružen sa šest općina, prema planovima nalazit će se na površini od nekoliko stotina duluma i na 840 metara nadmorske visine, a bit će korišten za rekreaciju, kao vazdušna banja sa restoranima i savremenim hotelima, dok će u zimskom periodu biti aktivne ski-staze.

„Sadržavat će šetališta, biciklističke staze, sadržaje za djecu, etnopijacu te prostor za ekstremne sportove i bit će jedno od najboljih odmarališta i lijepa stvar za povezivanje“, rekao je na sastanku sa gradonačelnikom idejni tvorac projekta Svetozar Ostojić.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je svaki projekat povezivanja naroda na našim prostorima dobrodošao, kao i ideje koje će pospiješiti razvoj turističkih potencijala našeg podneblja, pogotovo planinskog i riječnog turizma.

Projekat je ranije podržan od nadležnog ministarstva u Vladi RS, te od strane gradonačelnika Tuzle, Bijeljine, Lopara i Ugljevika.